Κτήμα Κιουτσούκη
Στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας της Β τάξης και του ΣΕΠ της Γ τάξης επισκεφτήκαμε το κτήμα Καμάρα Κιουτσιούκη, στο 24ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης- Κιλκίς. Ο κ. Κιουτσούκης είναι χημικός και το οινοποιείο του βρίσκεται μέσα σ έναν αμπελώνα, από τον οποίο παίρνει την πρώτη ύλη για την παραγωγή κρασιού. Ξεναγηθήκαμε στο οινοποιείο και μετά έγινε παρουσίαση για την καλλιέργεια του αμπελιού, τη διαδικασία οινοποίησης, τη διαδικασία εμπορίας και τέλος μας έκανε μια επίδειξη γευσιγνωσίας! Αυτό που μας επισήμανε είναι ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια από Έλληνες οινοποιούς για ποιοτική παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, στοχεύοντας τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις εξαγωγές συμβάλλοντας έτσι στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας.
Υπεύθυνες: Μέλπω Καλομοίρη, ΠΕ18 - Τεχνολόγος τροφίμων
Δάκου Πασχαλίνα, ΠΕ05 - Γαλλικής Φιλολογίας